Focus op actie!

Je kent het gevoel wel, dat je eigenlijk iets zou moeten of willen doen. Maar om een of andere reden lukt het niet… Iets houdt je tegen.

En ondertussen zijn er zoveel andere dingen die je ook kunt doen. Zoals je bureau opruimen, nog even je mail checken, even kletsen met een collega. Voor je het weet is de dag voorbij, heb je veel dingetjes gedaan, maar nog niet hetgeen wat al dagen (of weken) op je to do lijst staat.

Gek is het niet dat je die ene taak voor je uit schuift. Vaak heeft het te maken met een lastige taak, of een actie waar je je onzeker over voelt. Ook kan het een taak zijn die nog een beetje onduidelijk voor je is.

Taken die we wel meteen doen zijn vaak heel simpel en heb je al vaker gedaan, waardoor het je moeiteloos afgaat. Je zet wel meteen die actie omdat je weet wat je te wachten staat én je weet dat je het kan!

Wil je in de actiemodus komen?

  • Deel je taak dan op in zo klein mogelijke delen. Door het op te delen wordt de taak concreet en weet je beter waar je aan toe bent. Ook maak je de taak veel eenvoudiger. Immers z’n kleine deeltaak, bijvoorbeeld de naam en telefoonnummer zoeken van persoon die je wilt contacten, is veel gemakkelijker te doen.
  • Schrijf de taak op in een actieve vorm. Zet bijvoorbeeld niet alleen ‘projectplan’ op je to do list maar ‘schrijven inleiding projectplan’.
  • Zet de actie die je moet doen aan het begin van je zin. Dan weet je direct waar je aan toe bent, en kun je eventueel soortgelijke taken clusteren.

Als je deze tips toepast zal je merken dat je al bijna automatisch in actie komt. Het leuke is ook nog dat als je eenmaal begonnen bent, je in de actiemodus komt en de volgende ‘lastige’ taken ook makkelijker doet.

Ondernemen met ballen helpt bedrijven om in de actiestand te komen.

Wil je met jouw team ook meer ballen tonen? Wij hebben diverse trajecten om je medewerkers op een doeltreffende manier te prikkelen, te energizen en blijvend tot actie te komen. Meer weten? Neem contact met ons op via info@ondernemenmetballen.nl voor een try-out sessie!